• Vi sender indenfor 24 timer
  • Fri fragt
  • Levering: 3-5 hverdage
  • Kundeservice: kontakt@muuio.com
  • 30 dages returret

Velkommen til Muuio - Dansk autoriseret forhandler af de populære ure - nye dameure og herreure fra hele verden

Originale ure - Din tryghed - Stærke priser - Hurtig levering - Tilfredse kunder

Hvad er et vandtæt ur?

 

Søger du et vandtæt ur?

Muuio.com oplyser som andre forhandlere af ure hvilket tryk et ur kan tåle. Vi kalder det Vandtæt til. Søger du et ur der kan tåle vand, så er det vigtigt at du kender betydningen. Muuio.com videregiver producenternes information, som er et lovkrav, når man definerer ures evne til at tåle vand. Standarden der anvendes hedder ISO22810:2010. Generelt er de færreste ure egnet til vand og definitionen, som kun omfatter urkassens evne til at tåle tryk, dækker ikke korrosion eller hvorvidt rem/lænke eller andre urdele kan tåle vand.

Tekniske begreber

1 bar svarer til 0,987 atmosfæres tryk, hvilket svarer til det tryk der skabes af en teknisk vandsøjle på ca. 10 meter. Desto større tryk et ur kan tåle, desto bedre er det beskyttet mod vandindtrængning.

Generelt kan ure fra 3 til 5 bar/atm klare regn i mindre mængder, men bør ikke benyttes i brusebad.

Ure der er vandtætte op til 10 bar/atm kan klare at du falder i vandet og lettere svømning uden at urværket tager skade.

Ure der er vandtætte til 20 bar/atm og mere kan klare fritidsdykning. Standarden gælder kun ure beregnet til dagligt brug, samt lettere fritidsaktiviteter og dermed ikke til dybhavsdykning. Søger du dykkerure, så hold øje med standarden ISO 6425. Et almindeligt vandtæt ur er derfor ingen garanti for, at du kan anvende uret ved svømning eller dykning.

Ovenstående er udelukkende vejledende og en kombination af intens brug og vand kan ødelægge dit ur og da gælder garantien ikke.